Sandrina Bokhorst

delen van verhalen

Over Rome zijn bibliotheken vol geschreven. Wat voegt dit boek toe? Dit boek wil de geschiedenis (opnieuw) relevant maken. Iedere geschiedschrijving is niet anders dan het invullen van de vragen van de tijd.

ontmoet

Sandrina bokhorst

Dat ik een verhalenverteller ben, was al vroeg te merken. Die spreekbeurten op de lagere school van een uur, steevast bekroond met een tien. Over historische onderwerpen natuurlijk. Het was niet meer dan logisch dat ik geschiedenis ging studeren (in Rotterdam) en daarna jarenlang werkte als communicatieadviseur. Tot ik erachter kwam dat ik niet wilde adviseren maar zélf de verhalen wilde vertellen. Ik zocht een echt publiek, dichterbij, waarmee ik via het verhaal verbinding kon maken.

In de loop van de jaren heb ik steeds vaker speciale themarondleidingen ontwikkeld voor bedrijven en (overheids)instanties, waarbij ik de historische verhalen van Rome ook echt inzette voor hun doelen. De centrale vraag is altijd: ‘Wat kan ik ermee, wat vind ik ervan, wat leer ik hiervan?’ De verbinding tussen heden en verleden is het startpunt voor het ontwikkelen van nieuwe visies op bijvoorbeeld transformatie, leiderschap, communicatie en succes.
Zo ontstond het idee voor dit boek.

Searching Availability...